Alla inlägg under september 2011

Av Frida - 14 september 2011 20:41

Hej hej.


Skämms på mig igår, det blev så stressigt här att jag glömde sätta rubrik på inlägget. Jahop. Jag föröskte i alla fall lära en person från frankrike prata svenska igår. Det gick väl inte så bra, haha, men det var i alla fall kul. Den här dagen idag har inte varit så bra. Eller alltså både och men rasade fullständigt efter klockan ett. Vi hade cad-prov idag. Gick inte så bra. Jo, jag klarade tre av uppgifterna men den fjärde var tusen omöjlig. Den ena blev spegelvänd också men som tur var gjorde inte det något. Och ja en av uppgifterna klarade jag helt enkellt inte. Äh, bara att tänka tillbaka på första cad provet i ettan. Det var exakt lika då. Ska vi se det posetiva i dagen så hade jag alla rätt på blomtestet. Men det var kunskap jag haft med mig sen jag var liten. Äsch. Äh. Blä. Nu tycker jag morgon dagen blir bättre. Känner mig som en platt pannkaka den här kvällen. Gruff. Skriver nå gladare imon. Drööös.


Hairå.

Av Frida - 13 september 2011 20:28

Ei hei.


Jag är rejält trött efter friluftsdagen. Det var ganska kul förutom att det hade kunnat var bättre väder. Vi gick det där spåret i skogen. Gick över lite hängbroar och sådant. Den med gå på ett rep var helt klart roligast och linbanan på slutet. Zzz. Sova. Lagade mata på sådant där flyttbart kök också. Osaltad pasta. Inte speciellt gott. Pasta måste ha salt annars är det ingen idé. A trala. Känner mig lite bättre till mods. Inte för att det var illa i början heller men ändå. Trötter söker sina rötter. Det är kallt också och blåser massor ute. Trädens kronor faller av. Det som händer på hösten faktiskt. 


Nu har jag för mycket att göra så ja skriver mer imorfgon helt enkellt.


Hairå. 

Av Frida - 12 september 2011 20:27

Hojla ojla! 


Det här har varit en sådan där bra dag. En sån dag man verkligen känt att vad bra allt är idag! Det enda som inte varit bra var väl kanske vädret imorse. Regnet öste ner så det blev gå med paraply istället för att cykla till skolan. Helt okej det med även om jag föredrar att ta mig till skolan när det inte regnar. Annars har det rullat på bara bra och jag har varit gladig mest hela tiden. Fick reda på att det är fysikprov nästa tisdag så får verkligen ligga i med att plugga det nu. Åt potatisbullar till lunch som var helt okej goda. Läste ut den engelska boken! Den var faktiskt bra. Tur det annars hade det nog gått segt. Hade även en ritkgit rolig kemilabb idag! Tänkte först när jag fick veta vad uppgiften var att det här kommer ju bli hel trist. Uppgiften var att göra en blandning med en viss koncentration. Liksom vem har inte provat att blanda vanligt salt med vatten hemma? Precis det har ju alla men så fick min grupp något kul salt att blanda med så då blev hela uppgiften mycket roligare. Vet inte vad det hette men blev i alla fall helt lila när man blanda med vatten. Kändes som att det skulle bli lila överallt och det var livsfarligt när vi skulle blanda om grejset. Haha. Var ordentligt orolig att flaskan skulle läcka när man vänden den upp- och ner. Då hade inte Stål Maja blivit glad. Hihi. Men de gick bra i alla fall som tur var och vi fick en blandning med KMnO6 som hade koncentrationen 0.020 mol/kubikdm. Nu fattar ni ingenting men det gör jag hihi. Kemi är faktiskt roligt ibland! 


Efter skolan pluggade jag lite matte och engelska glosor. Vet inte ens om vi ska träna på glosorna men alltid bra att göra det ändå. Har bakat päronpaj också. Den blev jättegod verkligen! Godare än äppeloaj tycker jag nog. Är inte sådär jättestort fan av äppelpaj så blir nog med päron hädan efter. Najs suprajs! Imorgon är det tisdag och friluftsdag. Hoppas på i alla fall lite bättre väder än idag. Blir nog ganska kul ändå. Eller jag hoppas det. Trodde ju att brännbollen för någon vecka sedan skull vara trök och labben idag trodde jag också skulle blir trök men båda sakerna blev bättre än jag trodde. Därför tror jag nog att morgondagen också blir rätt bra! Hare gött igelkött.


Haiiråå!

Av Frida - 11 september 2011 20:27

Hai.


Det här har varit en ganska traditonell seg söndag. Precis sådär seg som söndagar brukar vara. Bakade muffins med äpplen och kanel. Receptet fann jag under ''hälsosamt'' i en av mina böcker. Smeten blev helt klart annorlunda mot hur det brukar bli men muffinsarna var ändå jättegoda! Gjorde lite extra lyxigt också genom att ha på vaniljsås. Mums! Har även pluggat lite idag. Sånt som måste göras. Jao, det var väl vad jag har gjort idag det. Har ätit mammas köttgryta också. Yumms! Köttgryta har blivit så gott. Var väl inte direkt min favorit förut men nu är det helt klart på den övrehalvan vad gäller godhet. Känner mig trist som ett gråväder idag. Kan det möjligtvis bero på att det är just grått ute idag? Auuum. Jum. Trummelilummumm! Brist på fantasi som ni kanske märker. Haha. Tänkte att jag kunde ladda upp någon gammal kul bild men alla gamla bilder ligger i usb-minnet. Har ingen lust att fixa med det nu. TRÖK! 


Hej då! 

Av Frida - 10 september 2011 22:00

Hai.


Sitter och bara lyssnar på lite musik just nu. Lördagskväll. Härligt även om det är söndag imorgon. Idag har jag pluggat lite. Inte så himla mycket men lite i alla fall. Annars har jag inte gjort speciellt mycket idag. Läst lite i en av böckerna jag lånade igår. Har snart läst halva. Oj, så fort det gick. Läste mitt inlägg jag skrev för ett årsedan nyss och oj sådan lust jag fick att läsa Pappersväggar igen. Minns inte mycket från den boken. Kommer ihåg berättelsen om höghuset som börjar luta. Om en person som finner ett lik i en stuga. Och den korta man inte förstod något av. Aja, vå får se om jag kanske läser den igen någon gång. 


Satte mig ner idag och bläddrade igenom mina muffins böcker. Ska baka muffins imon hade jag tänkt men vet verkligen inte vilken sort jag ska göra. Funderar på något med äpplen för att det passar bra till hösten. Äpplen och kanel kanske? Lät ju rätt bra men vi får se imorgon hur det blir! 


Just det, jag målade mina naglar orangea idag! Papaya färgen. Jag är förälskad, färgen är mycket finare på naglarna än i flaskean och jag ångrar inte att jag betalade 100 kronor för ett ynka nagellack. Blev ena handen i papaya färgen och den andra i silver så hade jag på lite graffiti lack. Graffitin passar dock bäst på silverlacket tycker jag och hade kunnat vara utan den på det orangea men man måste ju testa! Riktigt kul med nail art. Hihi. Ska försöka mig på lite svårare design nästa gång. 


Jaohop. Snart är det natt. Ganska tråkigt egentligen, men hjärnan måste vilas så den orkar en dag imorgon också. Ska köra samma visa som igår tror jag. inte gåoch lägga mig jätte sent utan istället lägga mig lite tidigare så jag kan läsa lite. Ja, det var nog allt för dagen det. Längtar faktiskt lite till friluftsdagen på tisdag. Det kan nog bli lite roloigt i alla fall. Vi hoppas att det är med det som när vi skulle spela brännboll. Alltså att det visar sig vara bättreän jag tror!


God natt. 

Av Frida - 9 september 2011 22:31

Hei.


Alltså å nej, jag lyckades just zooma ut bilden på skärmen så allting är jättelitet nu och jag får inte tillbkas det till normal storlek. Jo nu, ja bra perfekt! Helg! Känns fint å bra och så som det brukar. Ska inte göra något speciellt den här helgen. Vi får väl se vad som händer. Något som i alla fall är säkert är att jag ska göra fysikboken sällskap en stund. Ska även räkna lite andragradsfuktioner i matten. Då det bara är repetetion på sådant vi gjorde i b-kursen så känns det inte speciellt betungande. Det var nog det som hade med skolan att göra, också engelska boken så klart. Det är inte mycket kvar nu! Sedan får vi väl se vad helgen har att erbjuda. 


Snart tror jag att jag ska lägga mig och läsa lite. Var på biblioteket idag och lånade två böcker. Hinner inte alls läsa mycket nu när det är massor med skolan och den lilla lediga tid man har ska räcka till så himla mycket. Men jag försöker ändå att läsa minst två böcker i månaden. Låter otroligt lite då jag läser två i veckan när det är sommarlov. Haha. Förresten, igår hade jag inget att läsa och då finns det en bok man alltid kan ta fram: Boktjuven. Jag älskar verkligen den boken och det fungerar så med den att man kan läsa bara några sidor lite då och då och ändå  förstå precis allting. Det kan ju ha att göra med att jag läser om den för andra gången men i alla fall. Hihi. Japp!


God natt. 

Av Frida - 8 september 2011 20:21

Hej.


Ska villigt erkänna att jag har känt mig lite småsur hela dagen. Alla dagar kan ju inte vara glada och det här blev helt enkelt en mindre glad dag. Skolan var precis som vanligt. Eller nästan i alla fall. Det har varit fantastiskt kallt hela dagen. Tänkte imorse att nu tar jag tjock tröja på mig idag så jag inte ska behöva frysa, men det har varit jättekallt i alla fall. Åt soppa när jag kom hem, det blir man varm av! Jag har pluggat fysik också. Det gick inte bra och jag blev bara sur och arg. Fy, jag gillar inte fysik just nu. Vill bara få det här dumma trycket överstökat så vi kan börja med något nytt någon gång. 


Jag längtar till jul! Jul är helt klart det mysigaste på hela året. Hihi. Massor av ljus, tomatar, snö, paket och mysfaktor på 100%. Älska! Sakna, tänka, drömma. Mm. Hm. Hm. Hm. Ska strax äta popcorn. Mums. Varför gav jag gårdagens inlägg en så frestande rubrik? Blev nyss yper dyper sugen på baugetter igen. Mums! Imorgon är det ju fredag också. Ännu en skolvecka som gått. Har en känsla av att det kommer bli ganska många stunder med fysikboken den här helgen. Lär så bli ibland. 


Nu ska jag berätta lite saker som jag stör mig på. Vi börjar med människor som inte kan hålla reda på vad de säger. När orden bara hoppar ur munnen och inte ens 25% av det som sägs är sant. Antigen har dessa personer ingen koll alls på världen och sina liv eller så är de älskare av att ljuga och hitta på saker. 

Dagens andra störning är folk som snattrar och låter illa exakt hela tiden på lektioner i skolan när man försöker att koncentrera sig. Läser ni detta så känn er träffade för ni borde veta vilka ni är! Skärpning, vi går i tvåan på gymnasiet inte grundskolans tvåa. Jag vet att jag är dum och ond idag men jag sa i början att jag varit sur idag. Ytterligare en sak är folk som inte lyssnar på vad lärarna säger. Får man inte är det bara att acceptera, svårare än så är det inte. Riktigt fint att få ur sig lite onda ord från den inre själen. Skärpning alltså! 


För att ändå ha något bra med den här dagen avslutar jag med en låt som får mig på bra tankar och spelas flitigt här just nu. 


Remember - Presence 


Tanken sitter fast. Fast kletad som ett gammalt tuggummi. 


Hairå. 

Av Frida - 7 september 2011 20:56

Hei.


Jag är trött idag igen. Har varit trött ganska länge fast nu blev det ännu mer. Dagen har varit normal. Bra som de flesta dagar. Pluggade matte efter skolan och det gick bättre än någonsin tror jag. Plökde igenom C uppgifter och allt. C uppgifterna som i vanliga fall inte ens är värda att försöka med. Men idag gick det! Fryser om näsan. Den är iskall. Har nyss setat och skrivit svenska uppgiften också då skrivprogrammet inte fungerade på datorn jag hade i skolan. Hm, mm. Funderar lite över morgondagen och nästa vecka. Haha. Det där lät verkligen jättetråkigt men jag gjorde det.


Åkte moppe med Louise och Rasmus idag också. Det var kallt men regnade i alla fall inte idag! Toppen, toppen. Blev glass också och det var mums! Förresten är jag groteskt sugen på den nya marabou smaken. Orient eller vad den hette. Verkar jättegod. 


Dags att skärpa sig eller strunta i hela grejen. Är otroligt sugen på en smörgås nu också. Typ baugette. Mm, va gott! Eller bara vanlig macka, mamma hade köpt någon god sort idag. Men men jag har redan borstat tänderna och tänker inte göra det igen så det blir ingen smörgås idag. Får vänta till frukosten imorgon bitt. Mums! Längtar till frukost. Haha. Är så glad glad glad. Bättre kan det inte bli. Jo lite, men inte mycket. 


Hairå. 

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards