Alla inlägg den 12 september 2011

Av Frida - 12 september 2011 20:27

Hojla ojla! 


Det här har varit en sådan där bra dag. En sån dag man verkligen känt att vad bra allt är idag! Det enda som inte varit bra var väl kanske vädret imorse. Regnet öste ner så det blev gå med paraply istället för att cykla till skolan. Helt okej det med även om jag föredrar att ta mig till skolan när det inte regnar. Annars har det rullat på bara bra och jag har varit gladig mest hela tiden. Fick reda på att det är fysikprov nästa tisdag så får verkligen ligga i med att plugga det nu. Åt potatisbullar till lunch som var helt okej goda. Läste ut den engelska boken! Den var faktiskt bra. Tur det annars hade det nog gått segt. Hade även en ritkgit rolig kemilabb idag! Tänkte först när jag fick veta vad uppgiften var att det här kommer ju bli hel trist. Uppgiften var att göra en blandning med en viss koncentration. Liksom vem har inte provat att blanda vanligt salt med vatten hemma? Precis det har ju alla men så fick min grupp något kul salt att blanda med så då blev hela uppgiften mycket roligare. Vet inte vad det hette men blev i alla fall helt lila när man blanda med vatten. Kändes som att det skulle bli lila överallt och det var livsfarligt när vi skulle blanda om grejset. Haha. Var ordentligt orolig att flaskan skulle läcka när man vänden den upp- och ner. Då hade inte Stål Maja blivit glad. Hihi. Men de gick bra i alla fall som tur var och vi fick en blandning med KMnO6 som hade koncentrationen 0.020 mol/kubikdm. Nu fattar ni ingenting men det gör jag hihi. Kemi är faktiskt roligt ibland! 


Efter skolan pluggade jag lite matte och engelska glosor. Vet inte ens om vi ska träna på glosorna men alltid bra att göra det ändå. Har bakat päronpaj också. Den blev jättegod verkligen! Godare än äppeloaj tycker jag nog. Är inte sådär jättestort fan av äppelpaj så blir nog med päron hädan efter. Najs suprajs! Imorgon är det tisdag och friluftsdag. Hoppas på i alla fall lite bättre väder än idag. Blir nog ganska kul ändå. Eller jag hoppas det. Trodde ju att brännbollen för någon vecka sedan skull vara trök och labben idag trodde jag också skulle blir trök men båda sakerna blev bättre än jag trodde. Därför tror jag nog att morgondagen också blir rätt bra! Hare gött igelkött.


Haiiråå!

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards