Alla inlägg under juli 2011

Av Frida - 24 juli 2011 22:05

Haii.


Nu ska jag berätta om gårdagen! Jag var då som skrivet i Stockholm igår och det var toppen. Hade verkligen superroligt. Ska jag ta det hela från början eller hur vill ni ha det? Nu gör jag så i alla fall så får ni som var med höra min version av resan. Det hela började med att jag vaknade i min säng. Tog min ben kravlade mig upp och stegade ner för trappan. Stegen styrdes in i köksdelen av huset. Okej, känner att det kan bli jobbigt om jag ska berätta allt på det där sättet. Haha. Tar det nog i något kortare version. Vi åkte i alla fall tåg dit. Ganska trevligt att åka tåg faktiskt fast vi fick sitta bakåt. Hade föredragit framåt men det gjorde mig egentligen inte så mycket. Efter ett tag var vi framme i huvudstaden! Förresten så öser regnet ner nu. Det gjorde det inte igår vilket var tur men det var groteskt hett! Aja, jag gillr ju när det är varmt så inte gjorde det mig så mycket även om det var jobbigt. Efter att ha klivit ur tåget var det bara att börja leta sig fram till Gröna Lund.  Vi tog oss på något sätt till tunnelbanan och klev på där. Första gången i hela mitt liv jag åkte tunnelbana. Det ni. Vi klev av tunnelbanan. Åkte upp för massor av snabba, långa rulltrappor och klev strax ut på en gata och började gå åt nåt håll. Det visade sig lite senare vara fel håll vi gick åt. Då vände vi helt enkelt på våra kroppar med hjälp av benen och började gå tillbaka. Vi förstod så mycket som att vi skulle till vatten. Haha, snart så såg vi också vatten. Då med lite hjälp leta vi rätt på en biljettkur och köpte biljetter till båten. Hade verkligen inte räknat med att få åka båt igår men det fick jag visst göra. Trevligt. 


Nu är vi framme vid Gröna Lund. Jätteroligt! Jag total älskar karuseller. Karuseller lät ju hel barnsligt men vad säger man då? Berg- och dalbanor och sådant där ni vet. Vi åkte det mesta. Blev rejält omskakad av den lila Insane krabaten. Fattar inte varför jag sätter mig i sådant där när jag egentligen tycker det är skitläskigt mensamtidigt är det så himla roligt. Befann mig upp och ner under nästan hela åkturen tror jag. Kändes i alla fall som det. Haha. Åkte även de andra berg- och dalbanorna. Den nya i trä var ritkgit rolig måste jag säga. Hade inte gjort något om den var lite längre men äsch! Åkte även ett av dem upp i luften tornen. Åt även en våffla med sylt och mjukglass! Det var jättegott och jag blev mätt som en propp efter det. Spelade på chokladhjul och vann som vanligt inget. Men säger äsch igen, vadgör det jag har kanske turen med mig en annan gång. Såg även September uppträda lite. Hon är en av de bättre spela på radion musiken. Nu tror jag att jag har fått med det mesta. Vi hade så fruktansvärt kul så det är omöjligt att skriva om allt! Sedan var det även hemresa gick till på ungefär samma sätt som dit resan. Jag och Louise fick dock några stinkande killar framför oss i tåget. Och det myllrade in portugisiska scouter innan vi var hemma igen. Har i alla fall haft en toppen kul resa med mina vänner! 


         

Lite dåliga mobilbilder från resan. Bättre än inget!  


Sen när jag kom hem var mina fastrar här på middag. Jag åt också lite. Hann inte med förrätten men det gör absolut ingenting! Gillar inte förrätt så mycket. Det blev efterrät istället. Någon sommar tårta mamma hade gjort. Sisådär god. Inte det godaste jag ätit men inte heller oätlig. Så blev det plump spel som alltid när fastrarna är här. Jag lyckades vinna också! Första gången i hela mitt liv jag vinner plump på en fasterkväll. Det är en stor ära att få vinna det ska ni veta. 


Den här dagen idag tänker jag inte säga så mycket om. Har varit en normal dag bara. Jo, jag övninskörde. Det gick väl sisådär. Hade kunnat gå bättre. Jag verkligen avskyr rondellen vid Hemköp. Varför är det farthinder mitt i innan man ska svänga ut i rondellen? För att man ska sänka farten så klart men det är inte så någon annanstans! 


Har även här ikväll setat och studerat lite. Vad jag menar med studerat tänker jag inte berätta. Upptäckte en sak som gjorde mig ganska arg och även lite ledsen inombords. Tänker inte heller berätta vad det var men nu tar jag och skiter i hela grejjen och lever mitt glada positiva liv istället! Och det gjorde jag. Satte mig och skrev ett sms till en människa som jag faktiskt saknat en del. Tänker inte heller här berätta vem. Konstigt att vissa är så lätta att prata med när andra är helt omöjliga. Visst är det konstigt? Kan berätta att det känns som att det här inlägget tagit flera timmar att skriva pågrund av chattande och sms:ande. Jaja nu ör det klart och jag ska sova!


God natt. 

Av Frida - 22 juli 2011 22:36

Hai.


Har den här kvällen befunnit mig i Säter med Louise. Kul att få komma till någon annan stad för en gångs skull. Och vet ni vad? Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon bär det av till Stockholm! Ska bli himla roligt. Det här blev kort nu men ni får mer att läsa imorgon. Det kan jag lova!


Hairå.

Av Frida - 21 juli 2011 22:18

Hai.


Satt här och höll på att somna när jag kom på att man kanske skulle blogga lite. Har varit på biblioteket idag. Lånade två böcker och hittade bara en av de tre jag sökte. Men då blev det i alla fall den och en till. Har åkt moppe idag också. Roligt trots lite krångel i början! Så blev det en donken glass. Jaja, har ingen lust att skriva idag egentligen men gör de ändå. Ska ni minnsann vara glada för. Har ätit popcorn här i min ensamhet. Inte för att jag är speciellt ensam men i alla fall. Hihih. Ska strax lägga mig i sängen. Känner för att krypa ner där lite tidigare för en gångs skull. Halv elva är lite tidigareför mig på sommaren. Haha. Annars när man ska till skolan är det tio som gäller. Konstigt, ett stopp som stoppar. MÅSTE damma också. O förresten så var jagner och borsta tänderna och då kom en tvestjärt krypande. De kommer ju den här årstiden från ingestans och jag gillar dem inte! Äckligt också när de kan ligga i postlådan och kräla mellan tidingssidor. Huh. 


Hairå. 

Av Frida - 20 juli 2011 21:16

Tja!


För att börja på något annat sätt än hai någon gång så börjar jag den här gången med ett glatt tja! Satt nyss och tittade igenom vad jag har läst för böcker på boktipset.se. Två av de böcker jag läst hamnar i kategorin fakta. Böcker som jag absolut inte tycker är fakta. Haha. Har varit på lappens och ätit glass idag. Gott! Kan placera mig under katergorin glassälskare! Tog mig även en rejäl sovmorgon imorse. Vaknade inte förens jag hörde pappa skramla runt nere och då var klockan halv tolv. Imon ska jag upp tidigt med tuppen! Det kan jag lova. Okej, kanske inte så tidigt som med tuppen men åtminstone vid tio ska jag masa mig upp. Spelade mas idag också. Blev arg och sur för mamma var dum! kastade kortleken upp i taket. Samlade ihop korten och räknade.52 bra då stämmer det. Märkte sedan att klöver ess var spårlöst borta. Räknade kortleken igen. 49. Inte bra. Tre kort har gått och gömte isg. Var nära på att ge upp letandet men till slut kom de fram och jag hade blivit snäll igen! 


Kunde inte låta bli att sluta läsa igår kväll förens boken var utläst. Den osynlige av Patricia Cornwell. Fyra kvinnor har blivit mördade. Mördaren lämmnar inga spår efter sig. Rättsläkaren Kay Scarpetta är fast besluten att hitta mördaren. 

Helt okej bok att ha som tidsfördriv ett tag. Inget som sätter några djupa spår. Blir ändå rätt spännande i slutet även om det dröjer. Det här är också en av de två böckerna som visst klassificerar sig som fakta på boktipset. Det tycker jag inte alls, klart det är en deckare. Kan vara så att den hanar under fakta för att man får veta rätt mycket om hur det går till för en rättsläkare. Kul att få veta faktiskt då jag om jag hade velat bli läkare skulle vilja bli just rättsläkare. Hemskt eller hur? men det verkar intressant. Så behöver man inte heller oroa sig för att göra någon illa när människan man skär i är död. Okej, tillbaka till boksnacket. Läs Den osynlige om du är ute efter en deckare där man får följa rättsläkaren mer än poliserna. 

Betyg: 3 av 5. 


Lyssnar på Hjältar, sagan om hur det sket sig. Haha, den låten är rolig. Har förresten musik på svenska kväll. Det innebär att jag lyssnar på sånt som Gyllene tider, Lars Winnerbäck, Kent och Håkan Hellström. Känner att jag måste ha sådana kvällar ibland och den här blev en sån. Ordnade upp med lite kategorier här i bloggen för ett tag sedan också. Söker du något specielt så kika under kategorier i menyn till vänster. Kommer att fyllas på mer och mer där efter hand. Alla inlägg hamnar också under allmänt som förut så att jag lätt ska kunna se hur många inlägg jag gjort. Hihi. 


Hissa ååå dissa!

Hiss: Långa promenader med musik i öronen. 

Diss: Diska ur gamla youghurt förpackningar. 


Glömde att berätta en viktig grej. Jag har bakat muffins idag! Choklad- och hasselnötmuffins. De blev lite som kladdkaka fast mycket fluffigare. Hihi. Inte så fina då de inte jäste upp pågrund av att receptet var lite annorlunda än de brukar vara men Goda!


Heirå. 

Av Frida - 19 juli 2011 21:59

Haii.


Idag har jag filosoferat runt här hemma. Eller, haha, filosoferat det lät ju hel flummigt. Det jag egentligen har gjort är: först satte jag mig i solen. Tänkte att jag skulle steka på magen lite då jag har blivit väldigt brun på armarna men inte magen. Men efter en stund kom det massor av moln så då flyttade jag in på altanen i stället. Jag satt alltså och läste i solen annaras hade det varit lite konstigt om jag gick in och bara satte mig på altanen. Men nej, jag har alltid en bok i handen när jag solar. Det blir lätt tråkigt annars. 


Sedan har jag umgatts lite med pappa också. Vi spelade kort som vanligt. Kastade lite pil också och pappa är utnämnd till dagens loser. Roligt för honom! Har lagat mat också. Ost- och skinkpaj. Det blev gott! På tal om annat så är det ganksa dammigt här. Dags att städa igen alltså. Inte roligt men måste göras. Torkade taket igår. Istället för att troka golvet. Haha, nejdå men taket behövde sig en städning. Får kanske ta att damma imorgon. 


Senare blev det även en glass på donken. Gott! Å jag har blivit så kär i Chemical Vocation. De går om och om i mina öron om ni vill veta. Förresten tog jag mig en sväng om i trädgården idag också. Upptäckte att det är ganska mycket körsbär i år. Synd att de sitter högt upp men några kan man ju alltid få tag på. Älskar körsbär. Älskar bar överhuvudtaget. Hallon, jordgubbar, körsbär, smultron, frysta blåbär. Det finns lite bär jag hellst har oätna också så som vinbär, krusbär och hjortron. Vi har gula hallon i trädgården. Det är ganska häftigt! Man tänker sig inte att de ska smaka som vanliga hallon men de gör de. Vi har röda också, goda de också.   Körsbär.


Jajaja. Hade något mer jag tänkte skriva men mamma kom och skulle visa upp sig lite och nu har jag glömt vad det var jag skulle skirva. Jaja, det räcker ändå för idag.


Hajrå!

Av Frida - 18 juli 2011 21:35

Hai.


Nu var det alldeles för länge sedan jag skrev något men har haft lite annat för mig de senaste dagarna. I fredags var jag som sagt och tittade på Diggiloo. Det var helt okej. Absolut inte dåligt men inte heller så att jag ropade hej vad bra! Haha. Det var gråmurrigt väder också men det gjorde ingenting. Pappa tog fram sydvästen och då ordnar sig ju allt!


I lördags drog jag till donken på kvällen därav ingetbloggande. Satt där och hade det trevligt en stund. Sen när jag kom hem var jag för trött för att sätta mig och blogga så det struntade vi i den dagen. Förresten är jag sugen på vattenmelon. Mums!


Igår då var jag hos Rasmus och hade det trevligt igen! Vi åt nachos. Yums. Sen spelade vi pippi memento. Haha. Det är faktiskt roligt och jag rekomenderar! Har ni inte just  pippi memento i era ägor kan man ju ta vilket memory som helst med hyfsat många olika par. Jag vann. Hihihiha. Efter det var det monopol dags. Där gick det väl inte riktigt lika bra. Jag blev rent ut sagt råboddel. Alltså boddel det är Fridaspråk för förlorare. Vet inte varför men det låter så bra med boddel när man förlorar. Vi käka kladdigkaka också. Gott, gott! 

 

 Vill någon inte vara med på bild säg till så tar jag bort!


Så idag då. Idag har det varit blöö väder. Jädra skit å piss orvar. Var ganska bitter till en början idag och det på grund av vädret. Jag vill ha sol när det är sommar och inte spöregn. Aja, hoppas att det har regnat ur sig nu så det kan bli fint imorgon. Jag måste ner och borsta tänderna nu igen. Flrresten så har jag inte gjort något vettigt idag. Läst lite. Spelat lite tv-spel och sådana regngrejer. Å, jag vill till biblioteket den här veckan. Bokgalning. Fast måste kanske läsa ut böckerna jag lånat först. Bara en halv kvar så snart så. Var på bokhandeln i lördags också. Köpte fyra böcker så jag har att läsa i Grekland! Bara två veckor kvar nu. Jajjaja. Just det ja. Behymmersrynkor var något ord jag kom att tänka på nu. Låter rätt fint men är nog inte så kul att vara drabbad av bekymmersrynkor. Hihi.


Hairå! 

Av Frida - 14 juli 2011 23:35

Haii.


Ska sova nu men först blir det lite skriva. Har varit med Louise idag. Roligt! Vi spelade pippi memory. Haha. Det var faktiskt roligt. Varför spelar man bara sådana där spel när man är liten? Jättebra sätt att hålla minnet i trim ju! Sen var vi och åt en glass på donken. Gott, gotti, gott, gott, gott! 


Imon blir det dalhalla med mamma och pappa. Vi ska se digiloo och jag är inte överpepp på det kan jag ju berätta. Lite kul också att mamma kom och sa en dag ja det där kan väl vara två timmar kanske. Så säger jag men man ska ju inte bli förvånad om det är fyra timmar. Och dagen efter kommer hon hem och berättar att hon läst om digiloo i tidningen och att det är fyra timmar långt. Ni ser jag ar varit med i dalhalla förr och vet att det gärna blir runt fyra timmar när man är där.


Nu blir det sängen och en bok. God natti!


Hairå.

Av Frida - 13 juli 2011 21:36

Hai. 


Nananananani. Idag blir det lite av varje. Hihi. Den lilla förkylningen är på riktig bättrings väg. Trevligt, trevligt. Man ska väl ägna sommarlovet åt det man gillar? Bra, för det gör jag. Läsa, läsa, läsa. Självklart annat än läsa också men jag älskar verkligen att bara drömma mig bort i en bok. Så det är mest läsa när jag bara är hemma. Vänner är det oftast som gäller när jag inte befinner mig i hemmet. Det är roligt! De sakerna man gör hemma är också roliga såklart men vännerna är roliga på ett helt annat sätt! En till hemma grejj är att umgås med de andra som bor här. Det vill säga mor och far. Ofta när man ska ''göra'' någon slags aktivitet med dem blir det spel av något slag. Som idag har jag spelat kort med pappa och kastat pil. Han tyckte även att vi skulle införa en ny grej. Kan ni gissa vad? Haha, nej det kan ni verkligen inte göra. Dagens loser tyckte han vi skulle börja inför. Ritkgit taskigt grej och jag har då blivit dagens loser idag. Bara för att jag hade lite otur i spelen idag. Förlorade faktiskt allt utom pil en gång. 


Jaa. Nu blir det lite annat då, lovade ju lite av varje idag. Då blir det Boktips nu! Läste ut Flickan från tjugotalet av Sophie Kinsella för någon dag sedan. Boken handlar om Lara som hemsöks av sin döda gammelmoster Sadie. Mostern hävdar att hon inte kan gå vidare utan sitt halsband. Lara som har nog med egna problem ett jobb som går dåligt, en pojkvän som gjort slut och oroliga föräldrar förösker att inte bry sig i gammelmostern. Trots det händer det ju rätt spännande grejer när man är med Sadie. 

 

Jag stor älskar redan Sophie Kinsellas böecker även om jag bara läst två stycken. Den är här nästan lika bra som den andra jag läste ochskrev om förut (Karriär och köksbesvär). Men jag tycker att den här boken är lite svår att komma in i. Jag får liksom inget grepp om personerna direkt men den känslan försvinner så småning om då det blir fantstikst bra och man knappt kan lägga boken ifrån sig. Ja, jag gillar chic-lit. Vet ni inte vad det är så är det bokens genre. (Det där ordet genre är så konstigt då det ju faktiskt uttalas changer.) Boken lockar även fram ett och annat litet skratt ibland så har du lust att läsa en lite små rolig bok som bland annat handlar om en knasig gammelmoster från tjugotalet läs Flickan från tjugotalet. 

Betyg: 4 av 5. 

   


Lite blandat var ordet ja just. Tänkte även dela med mig av en låt jag för tillfället är helt fast vid. Himla bra så lyssna! Har fått runt och nynnat på den hela dagen. 



All I've got - Chemical Voaction 


Förresten så gillar jag att skriva låånga blogginlägg. Det kanske ni redan har märkt? Hihi. 


Hairå. 

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards