Alla inlägg under januari 2013

Av Frida - 11 januari 2013 13:00

Hei.


Det här blir speciellt. Just nu i skrivande stund är jag extremt sugen på massor av saker. Tänkte skriva en lista på det jag vill ha bar för att. Publicerar den imorgon istället. För att jag kan. 


1. Blåbärspaj.

2. Popcorn.

3. Baguetter.

4. Baklava.

5. Kola.

6. Jordgubbar.

7. Glass.

8. Mögelost. 

9. Jordnötter. 

10. Kladdkaka.

11. Chips.

12. Söt choklad.

13. Mer bröd av alla sorter. 

14. Pizza.

15. Mango.


Om någon gav mig allt det där just nu skulle jag bara slafsa i mig av lycka. Tror jag har ett väldigt sötbegär just nu. Vissa dagar måste få vara så också. Inklusive brödberoendet som växt och blivit enormt de senaste dagarna. Lär köpa mig en baguette någon dag och äta hela själv. Måste köpa frysta mangobitar också för det har jag varit sugen på så länge. Jag är inte matberoende även om man kan tro det. Men mat är ju väldigt gott. 


Hai då.

Av Frida - 10 januari 2013 21:57

Halo!


Idag var det eländigt. Ett tag. Det gick över sen som tur var. Det har varit så fruktansvärt kallt hela dagen. Var är sommaren? Avgörande faktor när jag väljer kläder på morgonen har blivit ''vill jag frysa idag eller inte''. Råkade ta kall kläder idag och det var inte bra. Jag är i behov av värme. Nu på en gång hellst. Ska köpa värme av pengarna i burken. Det kan man faktiskt köpa. Men tid det går inte att köpa och det har jag ibland för lite av. Pluggade lite fysik idag. Alldeles för lite. Behövde se på tv istället. Behövde verkligen det. Ja. Har börjat se mer och mer på tv igen. Oj. Nu blev inte det här som jag tänkt. Vissa människor borde tänka lite innan de pratar. Août. Har världens jätteambition att lära mig ett nytt språk just nu men ingen motivation alls att plugga fysik. Houp. Det är något jag ångrar. Att jag bara läst två språk i skolan. Skulle gärna nu i efterhand haft ett tredje också. Dock har jag blivit dubbelt så bra på engelska på bara ett år nu känns det som. Positivt. Ibland måste man höja sig själv i det positiva. 


Hai då! 

Av Frida - 9 januari 2013 22:00

Hai!


Ikväll är jag glad igen. Whoppie. Vill vräka i mig allt godis och alla chips och alla popcorn som finns. Och allt bröd! Glöm inte brödet. Bröd är så väldigt himla gott. Åt baguette idag igen och de frälser mig. Älskar morgonmackorna mamma har köpt. Egentligen någon slags tråkiga pågen limpor men de är goda. OCh inte att förglömma skolans knäckebröd. Förstår inte men det är något speciellt med skolans knäckemackor. Mums. Att vara en fågelvinge och flyga i vinden. Månen är rund ibland, glöm inte det. 

  

Always on the run - Yuksek


Där har ni vad jag lyssnar på ikväll för att jag är glad. Vet inte var min musiksmak tagit vägen. Den har utvecklat sig lite åt ett mystiskt håll. Den är ändå värd en plats här. Och den andra musiken finns kvar. Såklart. 


God natt. 

Av Frida - 8 januari 2013 20:32

Heiio.


Varit trött hela dagen och det är kattens fel. Hon är aldrig mer välkommen i min säng under natten. Okej, om hon håller sig till fotändan men inte om hon ska vara som en snarkande hårbomb i mitt ansikte. Ackumulerade sovda timmar i natt: fem. Det var inte bra. Lovar att de blir fler den kommande natten. Att något så nära kan vara så långt bort. Visst är det en låt? Fina ord hur som helst. Med lite sanning i kanten. Känns som att det är februari ute och önskar att det vore sanning. Gett upp snön. Stämningen är ändå redan förstörd. Jag vill ha allting. Med en nyckel. You got the key to my heart. September. Usch. Jag vill bort härifrån så fort som möjligt. Det är nog stan som gör mig rastlös. Efter nästan nitton år här har jag mer myror än någonsin i benen och måste ut och se mig omkring. Sverige, Europa, världen. Det bor en råtta i snöhögen. En söt råtta som borde få komma in. Då blir nog Siri lite för glad. Och andra här inte lika glad. Tcha.


Bonne nuit. 

Av Frida - 7 januari 2013 21:34

Hej.


Jag är trött. Zzz. Skolan stod kvar och var sig själv. Kan det inte bara bli sommar. Det här var inget roligt längre. Har tråkigt. Vet inte vad jag ska göra och blir rastlös så fort jag är själv. Det är inget roligt. Vet inte vad som har hänt. Lyckades plugga lite fysik idag med framgång. Måste om jag ska kunna något alls till provet. Sova. Inte ritkgit än men skulle vilja. Vad skulle du ha valt? Läste en bok som hette så en gång för längesedan. Årets bästa bok 2012: Tillsammans är man mindre ensam. Läs den. Ahoo. Gäspljud. Mandelskorpor. Behöver ett organiskt doftljus. Nej, vad jag tröttpratar. Vet inte om det finns något som heter organiskt doftljus men kanske. Doften skulle vara olivlund och paradisäpple. It's dark on the other side of the world. Nej, det är ju mörkt här då bör det vara ljust på andra sidan. Månen. Lyser med sin frånvaro. Det är väl ett konstigt uttryck. Lysa med sin närvaro javisst. Men inte lyser man när man är borta. Japp. Plopp. Mars. 


Hai då och god natt. 

Av Frida - 6 januari 2013 21:16

Hej hej! 


Idag är jag glad och det är bra. Igår var jag melankolisk och det är inte bra. Idag har jag inte gjort någonting. Jo lite. Tittat på tv. Blivit beroende av skidskytte. Sitter som en bänk framför varje tävling och börjar kunna namnen på de olika tävlande. Pensionärsvarning på mig dig men vissa kan ju allt om fotboll och nu har jag helt enkelt hittat min tv-sport. När jag vill ha kryddiga chips men inte kryddblandiga då köper jag pringles salt och peppar. Det där kanske var svårförståeligt men salt och peppar är som rena kryddor. På andra chips är det som någon slags skapad smak av massa olika kryddor och medel. Ätit polkagrisar mest hela dagen för det är gott. Älskar polkagrisar lite för mycket. Jag har faktiskt målat mina naglar idag och de blev fina. Mycket fina. 


 

Blått, vitt och rött. Finare kan det inte bli just nu. Ni får välja land själva men för mig är det Frankrike. Passar väldigt bra in med den franska nougaten. Länder som finns att välja på är Storbritannien, Frankrike och Ryssland. Inte Norge och USA. Imorgon börjar skolan. Det känns ändå helt okej nu även om det så sent som igår känndes fruktansvärt. Det blir nog bra ändå. PRoven har ju redan tuggat ihop sig så antar att det bara är att bita ihop och tugga sig igenom dem. 


Bonne soirée och god natt! 

Av Frida - 4 januari 2013 22:39

Hai.


Igår var jag i köket hela dagen och lade ner min själ i något. I några macarons. De franska små bakverken. Kan man säga att det är kakor? Vet inte ritkigt, därför bäst att vi håller oss till bakverk. Några blev väldigt fina, andra inte lika fina. Är ganska nöjd för att vara första gången i alla fall. Inte sista kan jag lova. De blev goda. Aldrig smakat något liknande. Skulle använda Siri som höna. Gick inte så bra vilket innebär att jag fick ruva själv. Inte bra om det är is i äggen när man behöver endast vitorna. Åt baguette idag på tal om något annat. Whihihi. Saknar något som jag inte vet om jag får sakna. Börjat skriva projektrapporten. Det var minst sagt på tiden. Det var inte roligt och är säkert inte sista gången i livet jag skriver något sådant där. Dock den första. Ville inte tillbaka till skolan. Jag vill inte sa Frida. 


 

Mitt livs första macarons. De sprack lite men ändå inte så mycket som jag var rädd för. De där är de fina. De andra är det nog bäst att jag inte visar. Då kan jag nog aldrig åka till Frankrike utan att skämmas öronen av mig. Det ska vara lite stökigt när man är i köket. Eller, jag har alltid stökigt runt omkring mig då och gillar det. Det är Frida. 


Haidå. 

Av Frida - 3 januari 2013 21:28

Hei.


Livet är hårt och svårt. Det är i de stunderna man önskar att man vore pensionär. När man får ett hål på fel ställe. Aj. Vill leva i min drömbubbla för alltid och aldrig komma tillbaka. Stoppa igen hålet med det som ska vara där och glömma allting annat. Give me un Ti Bo. Deux Ti Bo. Det där kan ha två olika betydelser. Ingen av er förstår nog någon av dem.  Kanske. Om rätt person kommer hit. Då förstår du bara det. Jag vill att du ska se det för det är den meningen som är viktigast. Sen kan jag ta det andra också. Av en person som är värd det. Jag vill ha sommar. I alla fall i fem månader. Är inne på mitt femte varv Limp Bizkit och en stor skål popcorn. Det blev en sådan kväll idag. Det här var inte lätt men jag ska klara mig. Ända fram till slutpunkten och målet. Och hoppas det står kvar. Ge mig lite tid så når jag fram till slut. Ska skriva ett vykort. Ni som inte brukar få kort vet inte hur kul det är när det faktiskt händer. Till någon som är värd det mer än någonsin. Berättar imorgon om mina konstverk. Lika eleganta som sitt hemland. Vive le France. 


Haidå. 

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards