Alla inlägg under januari 2012

Av Frida - 4 januari 2012 21:45

Hai hai. 


Är ganska trött känner jag. Blir det en tidig kväll? Känner jag mig rätt vill jag att den ska bli tidig men kommer ändå att bli sen. Blir lätt så när man är ledig. Har lite skaer här vid datorn jag vill göra och vill läsa lite sen också. Då springer tiden iväg snabbt. Har varit i Borlänge idag. Intressant. Köpte bara nödvändiga saker. Bussbiljett, tagbiljett, mat, läkerol och en strumpa åt min mobil. Den gillar att bo i strumpa. Blir inte repig lika lätt då. Har en vinterstrumpa och en sommarstrumpa nu. Eller i alla fall en tjockare och en tunnare. Hihi. Oo, jag vill ut och resa. Vill det hela tiden. Haha. För övrigt så har jag haft en bra dag! Vilken tur. Är det bara jag som tycker vi kan hoppa över Januari och Februari? Mars också för den delen. Inte bara för att jag längtar som en tuse till sommaren utan för att magsjukebaciellerna är som aggresivast just nu. Känner hur de vrider sig i magen bara någon berättar att någon blivit drabbad. Usch, vidrigaste som finns! Annars så har skype gulligaste lip-smilisen som finns. Inte sett den? Ta och kika då vettja! Sommar, sommar, sommar. Kom så fort du bara kan! Saknar dig. Du har varit borta länge nog nu tycker jag. Ångrar ibland att jag inte läst något språk utöver svenska och engelska. Skulle vara kul att kunna ett till språk. Men bara att acceptera att språk är helt enkelt inte min starka sida. Bättre att satsa på något annat då. Förstår inte heller varför jag valde spanska det året jag läste språk. Om jag hade valt idag hade jag lätt valt franska. Men skulle hellre läst tyska också än spanksa. Zu viele gute leute. Enligt google translate betyder det alltför många goda människor på tyska. Om det är så vet jag inte ritkigt. En som skrev de en gång och jag tror han var från tyskland. Gissar på det i alla fall och det funker ju med google translate så varför inte? Hihi. Imorgonm blir det biblioteket. Godnatt!


Hej! 

Av Frida - 3 januari 2012 20:37

Hai.


Nu ska jag lista årets bästa och värsta böcker 2011. Av de jag läst alltså. Omöjligt att skriva dem i ordning vilken som var allra bäst först också vidare bara så ni vet. Alla böcker som blir upp skriva under årets bästa är värda att läsa enligt mig och de som står under sämsta, skippa dem!


Årets bästa böcker 2011:

Boktjuven av Markus Zusak - Finns bara ett ord för denna bok, fantastisk!

Det fjärde offret av Mari Jungstedt - Knutas är alltid bra. 

Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson - Bok att läsa om man vill må bra en stund.

Rödhake av Jo Nesbö - Någonting med den här boken fick mig att inte vilja göra något annat förns den var utläst.

Kärriär och köksbesvär av Sophie Kinsella - Roligast 2011! 

Någon sorts frid av Camilla Grebe och Åsa Träff - Samma sak här som med Rödhake.


Årets sämsta böcker 2011: 

Hypnotisören av Lars Kepler - Vidrigt dålig, blev inte utläst.

Drömmar ur snö av Anna Jansson - Baksidetexten talar inte sanning, seg och trög.

Må döden sova av Anna Jansson - Vet egentligen inte varför men den här boken blev inte heller utläst. 


Fler på bästalistan än sämsta. Det var väl tur! Ska tilläggas att jag läst Svart fjäril också av Anna Jansson som har två böcker på sämsta listan men denna var riktigt bra! Så hon är värd ett försök ändå. Läste även ut Änglamakerskan av Camilla Läckberg här om dagen. Inte alls hennes bästa. Ganska tråkig egentligen. Har gillat Läckbergs senare böcker men denna hamnar bland hennes sämre. Alldeles för hoppig mellan massa olika personer och inte speciellt spännande. Nja. 


Hairå!

Av Frida - 2 januari 2012 23:09

Tjenna!


Första inlägget 2012! Året har hittills varit bara bra. Är trött och ska sova. Imorgon ska jag skriva engelska uppsats. Behöver ett lycka till på mig själv. Har börjat liiite lite och ska verkligen skriva imorgon så den blir klar och bara är att skicka in. Slipper man tänka mer på det sedan. Fin dag jag har framför mig imorgon. Vilket jädra rutt väder det är ute då. Blöö nu vill vi ha vår och fint igen. Älskar våren när allt slår ut igen. Så fint. Ska försöka stiga upp senast 10 imon. Hade föresten ett lugnt och bra nyår här hemma. Åt lite god mat och efterrätt. Spelade spel med mamma. Pappa jobbade så vi fick fira utan honom. Skålade i sprattel på tolvslaget och sprang runt i fönstrena och tittade på folks raketer. Man behöver inga egna när man bor nära stan. Jag ska göra lite mer 2011 jox till bloggen men det blir nog imnorgon, är för trött nu. Skola igen om en vecka. Känns bra, börjar längta dit nu igen. Känner mig så otroligt lat när jag bara är hemma. Bättre att vara i skolan och lära sig något. Har lite att plugga den här veckan. Eller måste ju inte men det är en del prov efter lovet och man vill ju helst att det ska gå bra på dem. Hihi.


Hairå!

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards