Alla inlägg under juni 2013

Av Frida - 17 juni 2013 23:22

Hej hej.


Ibland är drömmarna finare än verkligheten. 

 

Igår gjorde jag dessa. De blev söta och fina. Jordgubbscupcakes. Rosa jordgubbsdrömmar. Det hade jag döpt dem till om jag gjort en recept bok. Hittat på receptet mer eller mindre själv så det skulle bli fint. Ska köpa en bok. Att skriva recept i. Två. En för mat och den andra till bak. Idag har jag latat. Pusslat, läst en bok, lagat mat. Drömde om konstgjorda paradis och parallellavärldar i natt. Det var fantastiskt. 


Jag måste ta och acceptera verkligheten. Att choklad inte längre är lika gott som det en gång var. Är så pass tråkig att jag har den mörka marbouchokladen som favorit. Det är något jag fått för mig att folk tycker man är tråkig om det är ens favorit. Men den finns ju där så någon lär ju köpa den. Tycker den vanliga blir översöt efter mer än två bitar och klibbar i munnen. Lite synd, det som förut var väldigt gott. Den absoult vidrigaste marabousmaken måste vara den med jordgubbar. Fy vider värld. Inget fel på jordgubbar annars men just den chokladen är hemsk. 


Hai då. 

Av Frida - 16 juni 2013 23:50

Hai.


Fikat lite för mycket idag. Därför sitter jag nu och äter chips för att försöka jämna ut sockerhalten i kroppen. Går sisådär. Chipsen jag ville ha är där nere och har ingen lust att hämta dem. Inte på grund av lathet utan på grund av att det låter så illa och andra människor här sover. Tror mamma hör vart enda steg man tar. Fast än hon sover. Idag har jag.. tcha ni kan få gissa. Pusslat! Det var rätt. Har blivit beroende av pusslet. Undrar om det är positivt eller negativ. Antagligen lite av varje. De sägs ju att pussel är bra för hjärnan. Inget ont som inte för något gott med sig. Gillar inte riktigt det uttrycket. Kommer på flera situationer där det inte stämmer. Ett annat uttryck jag börjat avsky är: Gör om gör rätt. Fy. Det är något någon kaxig pizzaätare i en skog kan slänga ur sig. Eller en överhjälmad snubbe i kostym. Hur man är när man är överhjälmad får ni fråga någon annan. Oj, vad trött jag blev i ögat. Har idag som skrivet fikat. Och bakat. Vackra cupcakes. Varit på båda Hemköp och Ica. Det är väl irriterande när man kommer ut ur affären och kommer på att man glömt något. Det hände idag och då hade jag ingen lust att gå in i samma affär igen. Spotify. Det är väldigt bra (förutom när de tar bort ens favoritlåtar), men spotify känns väldigt opersonligt. Varför vet jag inte ritkgit, man skapar ändå sin personliga lista. Men man har inget att ta i. Inte som med CD-skivor. Jag saknar CD-skivornas storhetstid. Därför ska jag skapa mig en CD-samling precis som folk hade förr. 


God natt. 

Av Frida - 15 juni 2013 22:29

Hej.


Här sitter jag förkyld och trött. Det var inte roligt alls att bli förkyldig nu. Känns ytterst onödigt men någon gång ska det väl vara min tur också antar jag. Lägger ett pussel. Skulle kunna sitta vid pusslet hela dagen för det är så trevligt att bara sitta där och klura på var varje bit passar. Fast man måste göra andra saker också. Körde över en snigel idag med gräsklipparen. Fick ont i hjärtat. Jag som alltid stannar för humlorna såg inte den stackars snigeln innan det var försent. Skulle aldrig kunna bli jägare. Inte heller slaktare. Döda är inte min grej riktigt. 

  

Känner mig lite nördig när jag nyss satt här och spelade röj. Det var längesedan. Lyckades få ut den stora. Det fanns en tid då jag spelade röj väldigt mycket. Det var dock ett bra tag sedan. Sisådär 5-6 årsedan ungefär. Så det kittlas i näsan, någon som vill byta? Redan gått en vecka av sommarlovet. Vad kommer hända inom de närmsta nio veckorna? Det är ett stort frågetecken. 


Hai då. 

Av Frida - 13 juni 2013 23:04

Hej.


Idag har jag kittelnäsa och det kittlas så väldigt mycket. Vill nysa hela tiden men det går ju inte. Vill sjunga men har ont i halsen så det går inget bra. Det här var ingen fin start på lovet. Regn är mysigt när det verkligen regnar. På riktigt. Inget fjutt regn. Folk pratar så mycket om särskrivning att jag övertänker på det och vet knappt längre när man ska ha det eller inte. Jo, det vet jag nog men det är lätt att börja tveka. Eftersom det var riktigt regngrått idag passade jag på att börja lite med sommarmatten. Jag vill i alla fall försöka att vara lite förberedd till det som väntar i höst, därför måste det göras. Det är vad jag gjort idag. Lagat lite mat och så. Sallad. Det roliga med sallad är att det går att variera i alla oändlighet. Också är det ju gott! Ska nig lägga mig tidigt och hoppas på att min miniförkylning gått över till imorgon. 


God natt. 

Av Frida - 12 juni 2013 01:00

Hai.


Ville väl skriva lite fast jag visste inte riktigt vad. Pussel är harmoniskt precis som böcker. Jag gillar harmoni i tillvaron. Lite som en filosof. Nej känner att det här skulle kunna spåra ur åt fel håll ikväll.


 

Därför får ni titta på mina pussel. Det är 2999 bitar på bordet. Hittade faktiskt den 3000:de på golvet sedan efter mycket letande. Det är Italien, Tyskland och Schweiz. Vackert. 


Sov gott. 

Av Frida - 11 juni 2013 20:36

Hallo!


Nu tänker jag blogga och berätta om studenten. Ber om ursäkt för att jag inte skrivit så mycket men det har inte blivit så bara. I fredags tog jag då studenten och det var fantastiskt. Fixade studentflaket med klassen kvällen innan och det blev vackert med utlösningar och att kemi är nästan lika roligt som sodoku. Man förstår inte riktigt om man inte gått i vår klass. Fint blev det i alla fall. Med massor av ballonger och björkar också. Drack champangefrukost med jordgubbar. Jordgubbarna var godast och champange är verkligen inte något för mig. Det var trevligt och fint ändå. Fick mackor av lärarna och det var verkligen otroligt snällt och fint det med. Hela studentdagen var väldigt fin. Fick mina betyg och är nöjd med dem. Åt den sista måltiden som var god- Sprang ut. Nej, gick ut. Det var lite lamt. Självaste utgånngen men allt annat var bra. Såg mig själv sticka upp på en skylt i folkmassan. Blev överväldigad med gosedjur, grattis och blommor. Åkte flak, sjöng och var glad. Åt för mycket god mat som mamma skapat och fick några presenter och ännu fler grattis och lycka till. Studentade hela natten och hade det studentigt och fint! Tackar solen för att den valde att lysa hela dagen och gjorde min student fantastisk. 


         

Det är viktigt att plåstra in i förebyggande syfte när man vet att skorna är opålitliga.

Det känns lite konstigt att ha tagit studenten. Att inte ha något säkert och tryggt att komma tillbaka till i höst. Att alla stunder med lärarna är över. Varje lektion med den klassen är slut. Minns fortfarande vad jag tänkte första dagen i ettan: hur ska jag stå ut med dessa personer i tre år? Då visste jag ju ingenting och där dömde jag verkligen efter första ögonkastet. Fel hade jag och det var tur. Den här klassen har nämligen varit den bästa jag någonsin gått i! Lärt mig så väldigt mycket under de här tre åren. Massor av mystiska mattegrejer och så men även mycket annat. Ångrar ingenting att jag valde teknik även om jag frågat mig själv många gånger: varför går jag teknik? Tcha, det har varit värt alla jobbiga stunder och nu börjar jag ett nytt kapitel. Just nu är jag kanske i någonslags mellanspel men i höst då börjar det nya kapitlet på riktigt. 

Av Frida - 9 juni 2013 23:30

Hej hej.


Nu har jag tagit studenten. Lovar att berätta om det i en annan dag. Men jag kan säga så mycket som att det var underbart! 


Native Tongue - Paramore


Idag får ni lyssna på denna för att den var med i min dröm inatt och växte fram som en ny låt då. Är så trött att mina ögon nästan faller isär. Ska bara titta lite på en anime innan jag går till sängen. Såg förresten klart på en annan anime för några dagar sedan. Say I love you. Den var fin och bra. 


God natt. 

Av Frida - 6 juni 2013 22:06

Hej!


Allting är så fantastiskt, fabulöst och vackert. Jag är euforisk och glad! Och imorgon då tar jag studenten! Har varit med klassen och fixat studentflaket och det blev så himla fint att jag får ont i tårna. Ni får se bilder på det sen. Men inte imorgon för då studentar jag mig mer än någonsin. Jag är för euforisk för att kunna skriva. En natt sen har jag bara festen kvar!


God natt. 

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards