Alla inlägg under maj 2012

Av Frida - 19 maj 2012 23:41

Hei hei.


Tänk om man hade möjligheten att skriva boken att vara rabiessmittad. Stackare som kan göra det. Antar att man måste haft rabies för att kunna skriva en sådan bok. Och det är inget man vill ha. Bland så mycket annat. Så mycket bättre nanannanana. Varit en trevlig dag. Var på stan med mamma och det blev bara massa tok. Haha. Tagit en tur nerför ett mer eller mindre stup. Normalt? Ja såklart! Var med Rasmus och Dennis. De var med i stupet. Ska aldrig mer går där. Så kommer jag säkert göra det. Ingen lust ingen lust. Vill verkligen inte ha nationella i matte D nästa vecka. Kom och rädda mig och ta mig någon annanstans! Grekland kanske. Eller Frankrike vore inte heller helt fel. Tänk att nu har typ hela den här långhelgen gått och jag har inte gjort någonting känns det som. Fast det har jag nog egentligen. Lite saker i alla fall. La klart pusslet. Det blev fint. OCh så. Riskabelt att lägga ut ett nytt för då är risken att man dras dit istället för till pluggandet. Aja, tänker lägga ut ett nytt imon i alla fall.


Haidå! 

Av Frida - 18 maj 2012 21:59

Hejsan!


Den här dagen bara flög iväg. Förutom kvällen. Har haft otroligt tråkigt. Känner mig långhårig och allmänt besvärlig när det gäller utseendet. Klipper av det långa snart. I alla fall en liten bit. Läste ut engelskaboken. Ganska bra, helt okej bok. Var sur en stund igår. Gillar inte när mamma röjer fram som en torped och slänger bort allt som kommer i hennes väg. Hon kan väl åtminstone fråga först om det är något jag ska ha kvar när det är mina grejjer. Surigheten resulterade i alla fall att jag la ut ett pussel på ett egentligen för litet bord. Men det går. Kommit ungefär halvvägs. Har egentligen inte tid att pussla just nu men gör det i alla fall. Skulle kunnat göra saker som har med skolan att göra men nej. Livet kommer faktiskt emellan ibland. Har ni inte sett den snubben på youtube så gör det! Humor verkligen. Varit ute idag också. Riktigt fint när solen skiner! Som synd är skiner den inte tillräckligt ofta. Å, hittade ett jättegulligt klipp med Pettson och Findus. Nästan så man fick en liten tår i ögat. Barndomen som vaknar i en. Tror förresten att jag är ganska blödig av mig. Blödig, haha säger man så. Spelar ingen roll, jag säger det i alla fall. Kan sitta och läsa dödsannonserna i tidningen och bli helt tårögd. Det är så sorgligt på något sätt fast jag inte ens känt människorna. Lika så kan jag läsa något repotage om någon som fått någon hemsk sjukdom och bli lika tårig i ögonen. Jadu. Sån är jag. 


Något helt annat. Det är ganska vackert med piano. Eller ganska. Det är vackert! 



Jättebra om man inte vill ha så ''hårt'' ljud i öronen. 


Haidå! 

Av Frida - 17 maj 2012 23:02

Hei hei! 


Ser inte fram emot att lägga mig. Faller ur sängen på alla hörn och kanter tror jag. Båda kuddarna är på väg ner. Madrassen ligger på sned och täcket är en enda stor korvrulle. Sovit villt? Tror det. Nej, men brukar bli sådär ibland. Och nej, jag bäddar inte sängen varje morgon. Vad är det till förnytta? ingen kommer ju att se det, knappt ens jag själv. Har inte gjort något speciellt idag, inte igår heller för den delen. Pluggat lite matte. Nationella nästa vecka så det gäller att plugga lite nu. Massa annat jag bör göra egentligen också. SOm har med skolan att göra alltså. Nk grejj. Kemi. Och det värsta: projektplan! Har ingen aning om vad jag ska göra för projektarbete och planen ska vara inne om två veckor! Ojskipojsk. Varit på konsert i New York ikväll. Yepp, yepp. Youtube fixar allt. 


En konstig grej. Jag vill verkligen veta hur saker och ting fungerar med ett grovsoprum. Slänger man verkligen möbler och typ gamla lampskärmar där? Var finns de? I lägenhetshus i stora städer? Hur ofta töms de egentligen? (om de ens existerar, är lite osäker) Man slänger ju inte möbler varje dag direkt så det kan ju inte bli fullt så snabbt i grovsoprummet. Har undrat de här sakerna väldigt länge. Ända sedan jag var liten och läste en saga i en tomtar och trollbok. Sgan handlade om en sjuk flicka som träffade en annan flicka. Som skulle hjälpa henne på något sätt tror jag. Sedan var en vampyr med (eller om han var greve) som hette Greger, och en häxa. Och några fjädrar. Det är allt jag minns från sagan. Också grovsoprummet förstås. Tror det var en grammofon där inne som pratade, och en fjäder. Någon mer som läst och kommer ihåg den sagan? Antagligen inte. Den satte i alla fall igång tankarna om grovsoprum hos en flicka från småstaden. 


Haidå! 

Av Frida - 15 maj 2012 21:18

Heis.


Ouhuouuhooouuhou. Hur gör man för att skriva visselljud egentligen? Det där i början var det bästa jag kunde komma på. Minimo. Har nästan läst klart engelska boken idag. Bara lite kvar. Gått fortare än jag trodde. När jag väl började läsa på allvar. Varit kallt hela dagen idag igen och nu blev det plötsligt jättevarmt. Konstigt. Stackars ester luktar illa. Kemilektionen idag luktde ganska sunk. Gammal unken ost faktiskt. Usch. Smörsyra uhä. Ta toura. Att vara raklång på marken i ett hus av tyg. Alltså att sova i ett tält. inte så bekvämt men ändå ganska mysigt. Förutom när man vaknar på natten och är iskall i näsan. Vet ni hur det känns? Den där känslan av att näsan är frusen rätt igenom. Ska om ett tag, när löven slagit ut lite mer gå ut i omgivningen och se mig omkring. Bara för att det är då det är som finast. Gäller att passa på och njuta, inträffar bara en gång om året. Måste städa här igen. Dammet yr. Okej, kanske inte riktigt så men nära på. 


Haidå!

Av Frida - 14 maj 2012 20:49

Hej hej.


Börjar koka av oro så fort det händer något konstigt med datorn. Fick nyss bluescreen för första gången någonsin. Hua. Vet ingenting om sånt här egentligen. Det är då google är ens vän. Fått en teori om varför och datorn fixade någonting själv efter det hemska så vi hoppas det är bra nu och att vi inte behöver uppleva fler blå skärmar. Dagen har varit normal måndaag. Normalpentan, cyklohexan. Metanol och butanol. Infekterats av kemi. Fast det är rätt kul så gör inget. Varför är det så jädrans kallt ute? Har haft isbitar till händer hela dagen. Inte roligt. Vi vill ha lite värme här nu. Är inte vi svenskar värda det efter en lång vinter? Det tycker jag vi är. Åkt lite moppe med Rasmus och Louise. Min moppe är i koma för tillfället. Hoppas han vaknar upp inom en snar framtid. Burr hurr. Vill in i en eld och värma mig. Eller en ugn. Ugnen är bra för där kan man stå och värma sig. Om den är på vill säga. Någon mer än jag som använder ugnen som värmekälla? Härligt, härligt med kort vecka. Visserligen blir det mattenörd helg men vad gör det? Nationella nästa vecka. Längtar inte. Eller jo, kankse lite. Då är det ju liksom över sen. 

Finns det någon mer som inte gillar tuggummi? Tycker verkligen inte det är gott. Har så många gånger försökt mig på att bli en tuggummi människa med samma resultat varje gång. Får helt enkelt ont i huvudet när jag går runt och maler tänder hela tiden, inklusive att smaken tunnas ut direkt eller försvinner helt. Nej, det är något jag inte förstår mig på. 


Haidå. 

Av Frida - 13 maj 2012 21:44

Hei.


Trevlig slut på helg! Trevlig kort vecka som väntar. Köpte mig ett cyklop och en snorkel igår. Nu ska jag minsann se på sjöborrar. Om ett tag. Sju veckor till Grekland. Inte allt för långt bort. Är en sådan där kväll jag har alldeles för mycket saker jag vill göra. Komme inte hinna med allt. Det innebär att jag har saker att göra imorgon också om jag har lust då. Se klart ett avsnitt mario sunshine. Se klart en konsert på youtube. Skriva till min mailvän. Skaffade mig en sådan för några månader sedan. Istället för brevvän liksom. Har planterat om mina melonplantor idag och ställt ut dem i växthuset. Hoppas det inte blir för kallt bara så hoppas vi på vattenmeloner framåt augusti. Hihi. Köpte klänning till skolavslutningen igår också. Eller till examen som mamma säger. Det låter så gammaldags. Jättefin blå och vit klänning i alla fall. Hoppas på fint väder när vi slutar och hoppas ännu mer på fint väder om ett år när det är dags att ta studenten. Då vill jag att det ska vara fint! Har även varit hos mormor och morfar idag. Grattis till morfargubben som fyllt år! Kiioooojojo. Behöver sommarlov så fort som möjligt. Närmar mig allt mer ett läga då jag verkligen inte orkar plugga och behöver långlov! Endast tre prov kvar nu i all fall. 2 biggest men de ska vi allt ta oss igenom inom två veckor! 


Haidå! 

Av Frida - 12 maj 2012 21:24

Hej hej! Provar att skriva från mobilen för första gången någonsin. Vet inte om det kommer gå så bra det här men vi kan ju alltid hoppas. Är hos Rasmus och ser på film med honom och Louise. Såg någon film som inte var sådär jättebra men ändå okej. Blir lite mer skrivet här när jag kommer hem. Bra mycket enklare att skriva från datorn. Hoppas det här fungerar nu i alla fall! Haidå!

Av Frida - 11 maj 2012 21:34

Hej hej!


Jag har haft en dålig vecka. På riktigt. Visst känner man sig lite nere ibland sådär men den här veckan har verkligen varit dålig. Idag har jag dock varit på bra humör igen och nu lämnar vi det dåliga bakom oss och ser framåt. På det ljusa fina allt ordnar sig, såklart. Idag har jag haft en fin dag. Handlat blommor med mamma. Fem stycken fina penséer och en blodröd pelargon. Heter det pelargon eller pelargonia? Jag har alltid sagt pelargon så fortsätter med det. Vet ni vad jag vill? Jag vill till Italien och äta en sådan där pinne av bröd. Det verkar väl mysigt. Hihi. Ska testa mig på att baka sådana någon gång i framtiden. I helgen ska jag inte göra något speciellt. Varför säger man egentligen i helgen? Det låter ju bara knäppt egentligen. Det borde ju vara på eftersom man säger på tisdag, på lördag också vidare med alla veckans dagar. Men nej, i helgen ska det då vara. Ska läsa den engelska boken. Nästan kommit halvvägs. Inte långt. Haha. Har på tal om nåot annat hittat världens godaste små youghurtar. Grekiskinspirerade med persikosmak. Sa förresten fel. Världens godaste youghurt finns ju i Grekland men de här kommer tätt efter. Spelat med en ny kortlek idagt. En ny kortlek känns lite som en lyx i vardagen. Precis som ny tandborste. Trevlig helg, kokt älg! 


Det är ju faktiskt sant. Bakom regnet skiner alltid solen. Solen försvinner ju inte bara för att det är några dumma moln som täcker den. 


Haidå. 

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards