Alla inlägg den 19 mars 2016

Av Frida - 19 mars 2016 22:00

Hejsan på dejsan!


Idag har jag städat i svinstian så nu är det rent och fint. Nej, ritkgit lika i alla som i en svinstia hade det nog inte blivit än. Hade bara skaffat mig lite husdjur i hörnen. Dammråttor. Men nu bor de i dammsugaren. Det har en förmåga att förfalla här i tentaperidoer. Denna gången också men som sägt nu är det åtgärdat och jag skulle kunna bjuda hit någon utan att skämmas. Sex stycken ord på Q finns det i min ordbok. Två av dem hänvisar till samma ord med ett K i början istället. Quilta. Kvilta. Vad är kvilta? Ordboken berättar: vaddera tyg. Vad bra, då vet jag det också. Q är helt enkelt väldigt bortglömd i svenskan. W också. Kommer aldrig förstå riktigt hur man uttalar W i engelskan just på grund av att den knappt existera i svenskan. Och ja, jag har försökt. Det gick just då men sen när man babblar på tänker inte jag på att det uttalas annorlunda än vanligt V. Det finns något jag drar mig så fruktansvärt mycket för att göra. Får skylla mig själv för att jag inte gjorde det när jag borde. Vilket var för över två månader sedan. Först glömde jag på riktigt och sen har jag medvetet glömt. 

Igår var jag på fest. Klassfest eller något. Det var trevligt. Nu kanske man aldrig mer ser vissa av dem. Vi kanske ses någon gång, när som helst, var som helst. 

Sjunger jättehögt så att hela korridoren ska höra hur glad jag är! Nej, kanske inte. Men tror knappt det är några här så tänkte att jag kan skråla på lite mer än vanligt. Imorgon åker jag till Dalarna. Whoop! Kommer bo i min resväska i ett antal veckor framöver. Vet inte om jag ser fram emot just det så mycket men det är det värt för Dalarna och göra exjobbet i Göteborg! Men det är tråkigt att packa väskan. Uff. Har lagt ner några tröjor. Vad ska jag mer ta med mig? 

 

Det där är man värd efter två tentor och ett stort antal timmar spenderade på en obekväm stol tillsammans med kvalitet och forensisk kemi. En marsipangris. Nej. En marskatt.


God natt, lille katt.

Av Frida - 19 mars 2016 00:53






God afton!

 

Tentan är över. Om jag klarade denna är min sista tenta skriven. Det är svårt att förstå men känslan är fantastisk. Kan inte förstå att alla kurser är genom levde.  Då räknar jag inte exjobbet även om det också är en kurs egentligen. Någon stans där uppe i huvudet finns tre års kemiplugg och kunskaper. Det trodde jag inte i mars 2013 kan jag meddela. Gjorde tentan idag och det var hemskt men om vi håller några tummar kanske det går vägen ändå. Låt oss hoppas på det. Det var en mening som hade låtit bättre på engelska men nu håller vi oss till ett språk här. Sen gick jag och efter tentan fikade med några fina människor. De jag kommer sakna mest. Men vet att jag kommer träffa dem igen. 

Skulle ladda upp en bild men telefonen ville inte som jag ville så vi väntar med det till imorgon istället. Eller tekniskt sätt blir det idag. Men den biologiska klockan har inte slagit om till lördag ännu. Jag vill ha tacos och gröna bönor. Har aldrig ens ätit gröna bönor. Imorgon vet jag precis vad jag ska göra. Ingenting annat är tillåtet innan denna plats är städad. 


Sov gott igelkott!  

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards