Alla inlägg under juli 2010

Av Frida - 14 juli 2010 23:05

Hej.


Idag har jag varit på biblioteket. Började läsa en bok när jag kom hem. Låt den rätte komma in. Jag har hört mycket bra om den boken och hoppas verkligen att den är bra nu när jag äntligen hittat den på biblioteket. Och eftersom filmen var riktigt bra så har jag ganska höga förväntningar på denna bok och så långt som jag kommit nu så är den bra.


Sen har jag åkt moppe med men kompis. Vi åkte till ICA för att köpa glass och då när vi tittade i glassboxen så var där helt tomt men de hade i alla fall en annan med visserligen mysko glassar men i alla fall. 


Hejrå.


Av Frida - 13 juli 2010 00:08

Hai


Idag eller asså nu blir de ju igår nu eftersom klockan passerat 00.00 Så i alla fall igår då fyllde mamma år. Grattis till henne. Hon fick en smörgåsgrill av mig och pappa. Hel nice eftersom våran gamla verkligen är gammal och inte speciellt trevlig längre. Jag gjorde tårta också fast jag åt inte. Haha. Jag åkte iväg och badade med några kompisar istället när de skulle äta tårtan. Den såg i alla fall god ut med massa jordgubbar och grädda. Visst, jag gillar inte grädde men jordgubbar är ju gott!


Jag badade i alla fall då och det var verkligen skönt att svalka av sig i värme. Inte jätte kallt i vattnet heller. Nu ska jag sova.


God natt! 


   Tårtan jag gjorde förra året, men årets såg ungefär likadan ut.

Av Frida - 11 juli 2010 23:02

Hej!


Jag har inte lust att skriva något men gör det ändå. Snart ska jag gå ut och lägga mig i pappas combicamp. Det är nåt konstigt tält på hjul. Jag ska i alla fall sova där i natt, det kommer inte blev trevligt. Haha. Men i alla fall jag måste test sova så ville pappa de så hemskt mycket så då fick jag väl lov att gå med på att sova där i natt då. 


Asså det är helt sjukt men jag längtar nästan lite efter att skolan ska börja. Fast det är otroligt skönt med sommarlov också men det är det där att det blir ny klass ock så man är nyfiken på vilka man kommer i samma klass som helt enkelt.


Ärtis klättrar i taket igen. Hon är en stark liten figur.


Hejrå.

Av Frida - 10 juli 2010 21:25

Hej!


Idag har jag bakat jordgubbspaj. Säger man bakat verkligen när det gäller paj? Aja inte vett jag men nu säger jag i alla fall så. Den blev jättegod faktiskt. Å jordgubbar är ju så gött. Bland de bästa på sommaren faktiskt. Fast hallon kanske är godare än jordgubbar? Nae jag tror nog ändå att jordgubbar är liiiite godare. Men körsbär då? det är ju så himla gott med körsbär fast ändå jordgubbar är mer sommar. Och smultron är ju gott men inte jättejätte gott. Och blåbär då de gillar jag faktiskt inte speciellt mycket. Som när man har varit och plockad blåbär och hon frågar: Är du nå blå om tungan nu då? Och man ba: När asså blåbär är inte så gott. Som att man måste gilla blåbär bara för att alla verkar göra det.


Det har varit jättevarmt idag också. Det gillar vi även om det är ganska jobbigt också men man kan ju bada! 


  

Hajrå!


Av Frida - 9 juli 2010 23:38

Hejhå.

 Igår var jag till Orsa för omväxlingens skull. Pappa fick i 50års present hemlig resa  av mina fastrar och det var vi på igår då. Och resan var som sagt till Orsa. Först åkte vi typ till nån lite hamn eller vad det var det var i alla fall båtar där. Där fikade vi. Gott, gott! Sen åkte vi vidare till Orsa björnpark. Där såg vi björnar, såklart. Och tigrar. Imponerande att står en meter ifrån en tiger. Vi såg massa björnar också, olika sorter. Sånna vanliga bruna, isbjörnar och nå andra stora bruna björnar. Också såg vi en järv. Den var mycket mindre än jag hade föreställt mig. Synd att vi inte fick se några lodjur men de ville inte visa sig. 


Efter björnparken åkte vi typ rakt ut i skogen till nån plats som kallades Stor stupet. Det var väl kanske inte ett jätte stort stup men det var liksom som nån klyfta där det rann vatten på ''botten''. Det gick en järnvägsbro över sprickan också. De såg riktigt häftigt ut. Vi hade picknik där på ett ställe där det var jätte fin utsikt ner på ån som rann där nere och bron åt andra hållet. Och sen efter de så gick vi ut på järnvägen. Det var feta läskigt och jag vet att man inte ska gå på järnvägar men jag tror inte det kom tåg här särskilt ofta och vi gick liksom bredvid. Det var i alla fall fet läskigt och om man kolla ner så såg man genom plankorna ner typ 30 meter där vattnet rann långt ner.


Sen så åkte vi en liten bit till tills vi kom till nåt som kallades Helvetesfallet. Det var väl samma å fast på ett annat ställe som rann där. Där fick vi gå på nån läskig bro över till typ en liten ö högt upp som man såg fint. Och det var faktiskt jätte  fint med vattnet som rann och skog och berg. På något sätt är jag fascinerad av naturen även om jag inte gillar att vistas i naturen. Sen efter det åkte vi hem. Väldigt trevlig liten resa och jag tog massa kort men dum som jäg är visste jag inte om att jag hade micro inställning så de flesta av korten blev intr speciellt bra.


    

Hajrå!

Av Frida - 7 juli 2010 21:22

Hai.


Idag har jag tagit årets första Sverige dopp. Det var iskallt. Imon ska jag någonstans men jag vet inte vart. Berättar vart det bär av imon när jag vet. Jag saknar att åka moppe, det var längesedan nu.


Hairå.

TE1

Av Frida - 6 juli 2010 21:21

Hei.


Jag sitter här och tittar på Ärtis som är lite små knäpp. Ärtan är min hamster. Hon roar sig just nu med att klättra i taket på buren.


Jag har inte gjort så mycket idag. Följde med mamma som skulle köpa nya dynor till altanstolarna. Vi köpte nå röda helt normala och de passade bra där ute i srolarna. Sen följde jag och mamma med pappa och åt glass. De var gott så vare när man köpte tre glassar få en jojo på köpet. Hel najs efter som jag gillar att jojja. Så läste jag ut en bok.Vårlik. Den var väl helt okej men sätter inga djupare spår precis.


Och förresten jag kom in på teknik. Så den 19 Augusti börjar väl ett nytt kapitel i livet på Teknikprogrammet. Ska bli roligt faktiskt med lite nytt. Haha då kommer jag gå i TE1. Börja ettan igen låter ju hel knasigt.


Jag lägger upp en bild från Kreta också. Lite hus och sånt bara för att jag tycker det är så fint där. En annan sorts hus än i sverige och ledningarna hänger lite hur som helst i luften, inte så perfekt som det alltid måste vara här i Sverige. Och det knäppaste av allt, armeringsjärnen stack upp ur taken på husen uti fall att man skulle vilja bygga en till våning nån gång.


  


Hejrå.

Av Frida - 4 juli 2010 23:15

Haj hallå!


Nu är jag hemma från Grekland, Kreta, Platanias, och jag har haft en jättebra semester som jag tänkte berätta om nu. Semestern började nog redan här hemma eftersom man var tvungen att gå upp klockan 1 mitt i natten. Då hade jag sovit en timme. Aja jag gick väl i alla fall upp då då och en stund senare åkte vi mot arlanda. Efter två timmar i bilen hade jag inte lyckats sova nånting bara blunda med ögonen men då sover man ju inte. Vi steg ur bilen på nån långtidsparkering och medans mamma var inne och fixade med nåt grejjs så stog jag och pappa ute och väntade på att bussen som skulle ta oss ändå fram till arlande skulle komma och då när den kommer och det stiger ur en massa folk så har jag utan anledning lyckats få världens skratt anfall som inte ville sluta och det var en och annan gubbe som tittade lite konstigt på mig då kan jag ju säga.


Arlanda. Checka in väskorna och så, av med dem. Gå genom säkerhets kontrollen. Jag pep inte. Klockan har hunnit bli 05.30 Två timmar kvar tills planet ska lyfta. Ganska onödigt egentligen att man ska checka in så långt före. Satt där och väntade i alla fall och till slut så hade det väl gått sisådär en och en halv timme och vi fick gå ombord på planet. Och jag fick värsta bästa pltsen på hela flygplanet. Vid fönstret så jag såg ut. Framför en vägg så det var mycket plats åt benen. Inga skrikande ungar bakom mig. Kan det bli bättre? Nej de kan det inte om ni frågar mig. Planet lyfter. Sitter där fösöker sova går inte för mycket ljud runt omkring. Får in någon äcklig mat. Förösker sova lite till och efter 3 och en halv timme har vi äntligen landat. Ställde mig upp och tänkte: Jaha nu är det långt till dörren så då får man vänta jätte länge då innan man kommer ut. Och så bara öppnar de en dörr framför mig och mamma så vi kommer ut hur snabbt och smidigt som hällst. Sen var det bara det där med att få väskan vilket inte gick lika smidigt. Men men efter ett tag hade vi i alla fall fått väskorna och då gick vi på bussen till hotellet.


Framme vid hotellet efter ett tag. Vi fick en jättefin lägenhet med havsutsikt. Och ett litet trevligt hotell var det. Badade i havet direkt och det var underbart.

-sen så gick vi och åt nån god mat på någon resturang och sen var vi tillbaka på hotellet när klockan var sju. Halv åtta gick jag och la mig så otroligt trött.


Somnade, vaknade till lite sen och kände mig klar vaken. Mamma kom in i rummet och jag frågade hur mycket klockan var och hon svarar 9. Och då tänkter jag bara: Jaha 9 okej? Inge mer liksom så jag var tvungen att fråga på morgonen eller kvällen. Och hon svara kvällen då var jag verkligen helt förvirrad och trodde att det lika gärna hade kunnat vara nio på morgonen. Jag somnade i alla fall om igenoch vaknade halv tio då på morgonen. Pigg och glad igen efter att ha sovit 14 timmar. Det var dag ett det. Det här blir det längsta blogg inlägget jag någonsin har skrivit men det är inget måste att läsa.


Andra dagen tillbringades på stranden med sol, bad ch en bok. Jätte härligt verkligen. God mat på kvällen och sptsera runt i affärer.


Dag tre var väl ungefär lika som dag två och dag fyra också. Jätte härligt att bara ligga och njuta ävwen om jag tillbringade den mesta tiden i skuggan efter att ha bränt axlarna men jag är minsann solbränd och brun ändå. och juste dag fyra kända jag mig verkligen helt grillad överrallt, på armarna, axlarna, magen och benen. Inge roligt men det gick över ganska sanbbt.


Sen dag fem var vi på utflykt med nåt litet tåg så jag skulle slippa bli så himla grillad. Det var trevligt. vi tittade på nån soldag kyrkogård med tyskasoldater från andra världskriget. Konstigt att de låg begravda på Kreta men men. Sen åkte vi till nån liten by där det var som i en kokande gryta. 30 grader i skuggan och ingen vind. Men det var najs i alla fall ju. Åt en glass där och sen åkte vi tillbaka till hotellet och badade i havet. Fick se lite av Kreta ön den dagen. Det är fantastiskt att sånna små blommer vi har i krukor här hemma växer utomhus där och är helt gigantiska.


Dag 6 och 7 blev det stranden och havet. Och god mat. Jag har ätit paprika pizza precis som jag skrev att jag skulle göra. Jag ha handlat lite saker också. Ett par snygga solglasögon som jag verkligen gillar skarpt. Ett para ''solglasögon'' som bara är på skämt för att de var så extremt roliga. En almanacka för 2011 med söta katter. Ett halsband med en skropion. Två par örhängen. Och godis. Jag har kommit på hur jag tycker det är. Det är roligt att köpa godis men sen är det inte lika kul att äta upp det. Jag antar att dom flesta tycker tvärt om mig.


Så idag har det varit hemresa. Jag fcik väl inte direkt en lika bra plats på flyget den här gång om man säger så. Det var sånt stort plan med två stolar mitt gång fyra stolar mitt gång två stolar. Ni kanske inte fattar så mycket av min beskrivning men ändå. Jag fick sitta på ena kanten i en fyra rad. Mycket trängre och besvärligare än på ner resan och inget fönster. Men men det händer egenltigen inte att man får en sån bra plats som jag hade så jag ska vara glad för det lilla. Och nu är jag hemma. Borta bra men hemma bäst. Det uttrycket är verkligen sant. Jättekul har det varit med semester men nu är det otroligt skönt att vara hemma igen.

Bilder kommer kanske senare från min semester men ju st nu orkar jag inte.


God natt!

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards