Alla inlägg den 4 juli 2010

Av Frida - 4 juli 2010 23:15

Haj hallå!


Nu är jag hemma från Grekland, Kreta, Platanias, och jag har haft en jättebra semester som jag tänkte berätta om nu. Semestern började nog redan här hemma eftersom man var tvungen att gå upp klockan 1 mitt i natten. Då hade jag sovit en timme. Aja jag gick väl i alla fall upp då då och en stund senare åkte vi mot arlanda. Efter två timmar i bilen hade jag inte lyckats sova nånting bara blunda med ögonen men då sover man ju inte. Vi steg ur bilen på nån långtidsparkering och medans mamma var inne och fixade med nåt grejjs så stog jag och pappa ute och väntade på att bussen som skulle ta oss ändå fram till arlande skulle komma och då när den kommer och det stiger ur en massa folk så har jag utan anledning lyckats få världens skratt anfall som inte ville sluta och det var en och annan gubbe som tittade lite konstigt på mig då kan jag ju säga.


Arlanda. Checka in väskorna och så, av med dem. Gå genom säkerhets kontrollen. Jag pep inte. Klockan har hunnit bli 05.30 Två timmar kvar tills planet ska lyfta. Ganska onödigt egentligen att man ska checka in så långt före. Satt där och väntade i alla fall och till slut så hade det väl gått sisådär en och en halv timme och vi fick gå ombord på planet. Och jag fick värsta bästa pltsen på hela flygplanet. Vid fönstret så jag såg ut. Framför en vägg så det var mycket plats åt benen. Inga skrikande ungar bakom mig. Kan det bli bättre? Nej de kan det inte om ni frågar mig. Planet lyfter. Sitter där fösöker sova går inte för mycket ljud runt omkring. Får in någon äcklig mat. Förösker sova lite till och efter 3 och en halv timme har vi äntligen landat. Ställde mig upp och tänkte: Jaha nu är det långt till dörren så då får man vänta jätte länge då innan man kommer ut. Och så bara öppnar de en dörr framför mig och mamma så vi kommer ut hur snabbt och smidigt som hällst. Sen var det bara det där med att få väskan vilket inte gick lika smidigt. Men men efter ett tag hade vi i alla fall fått väskorna och då gick vi på bussen till hotellet.


Framme vid hotellet efter ett tag. Vi fick en jättefin lägenhet med havsutsikt. Och ett litet trevligt hotell var det. Badade i havet direkt och det var underbart.

-sen så gick vi och åt nån god mat på någon resturang och sen var vi tillbaka på hotellet när klockan var sju. Halv åtta gick jag och la mig så otroligt trött.


Somnade, vaknade till lite sen och kände mig klar vaken. Mamma kom in i rummet och jag frågade hur mycket klockan var och hon svarar 9. Och då tänkter jag bara: Jaha 9 okej? Inge mer liksom så jag var tvungen att fråga på morgonen eller kvällen. Och hon svara kvällen då var jag verkligen helt förvirrad och trodde att det lika gärna hade kunnat vara nio på morgonen. Jag somnade i alla fall om igenoch vaknade halv tio då på morgonen. Pigg och glad igen efter att ha sovit 14 timmar. Det var dag ett det. Det här blir det längsta blogg inlägget jag någonsin har skrivit men det är inget måste att läsa.


Andra dagen tillbringades på stranden med sol, bad ch en bok. Jätte härligt verkligen. God mat på kvällen och sptsera runt i affärer.


Dag tre var väl ungefär lika som dag två och dag fyra också. Jätte härligt att bara ligga och njuta ävwen om jag tillbringade den mesta tiden i skuggan efter att ha bränt axlarna men jag är minsann solbränd och brun ändå. och juste dag fyra kända jag mig verkligen helt grillad överrallt, på armarna, axlarna, magen och benen. Inge roligt men det gick över ganska sanbbt.


Sen dag fem var vi på utflykt med nåt litet tåg så jag skulle slippa bli så himla grillad. Det var trevligt. vi tittade på nån soldag kyrkogård med tyskasoldater från andra världskriget. Konstigt att de låg begravda på Kreta men men. Sen åkte vi till nån liten by där det var som i en kokande gryta. 30 grader i skuggan och ingen vind. Men det var najs i alla fall ju. Åt en glass där och sen åkte vi tillbaka till hotellet och badade i havet. Fick se lite av Kreta ön den dagen. Det är fantastiskt att sånna små blommer vi har i krukor här hemma växer utomhus där och är helt gigantiska.


Dag 6 och 7 blev det stranden och havet. Och god mat. Jag har ätit paprika pizza precis som jag skrev att jag skulle göra. Jag ha handlat lite saker också. Ett par snygga solglasögon som jag verkligen gillar skarpt. Ett para ''solglasögon'' som bara är på skämt för att de var så extremt roliga. En almanacka för 2011 med söta katter. Ett halsband med en skropion. Två par örhängen. Och godis. Jag har kommit på hur jag tycker det är. Det är roligt att köpa godis men sen är det inte lika kul att äta upp det. Jag antar att dom flesta tycker tvärt om mig.


Så idag har det varit hemresa. Jag fcik väl inte direkt en lika bra plats på flyget den här gång om man säger så. Det var sånt stort plan med två stolar mitt gång fyra stolar mitt gång två stolar. Ni kanske inte fattar så mycket av min beskrivning men ändå. Jag fick sitta på ena kanten i en fyra rad. Mycket trängre och besvärligare än på ner resan och inget fönster. Men men det händer egenltigen inte att man får en sån bra plats som jag hade så jag ska vara glad för det lilla. Och nu är jag hemma. Borta bra men hemma bäst. Det uttrycket är verkligen sant. Jättekul har det varit med semester men nu är det otroligt skönt att vara hemma igen.

Bilder kommer kanske senare från min semester men ju st nu orkar jag inte.


God natt!

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards