Alla inlägg den 9 juli 2010

Av Frida - 9 juli 2010 23:38

Hejhå.

 Igår var jag till Orsa för omväxlingens skull. Pappa fick i 50års present hemlig resa  av mina fastrar och det var vi på igår då. Och resan var som sagt till Orsa. Först åkte vi typ till nån lite hamn eller vad det var det var i alla fall båtar där. Där fikade vi. Gott, gott! Sen åkte vi vidare till Orsa björnpark. Där såg vi björnar, såklart. Och tigrar. Imponerande att står en meter ifrån en tiger. Vi såg massa björnar också, olika sorter. Sånna vanliga bruna, isbjörnar och nå andra stora bruna björnar. Också såg vi en järv. Den var mycket mindre än jag hade föreställt mig. Synd att vi inte fick se några lodjur men de ville inte visa sig. 


Efter björnparken åkte vi typ rakt ut i skogen till nån plats som kallades Stor stupet. Det var väl kanske inte ett jätte stort stup men det var liksom som nån klyfta där det rann vatten på ''botten''. Det gick en järnvägsbro över sprickan också. De såg riktigt häftigt ut. Vi hade picknik där på ett ställe där det var jätte fin utsikt ner på ån som rann där nere och bron åt andra hållet. Och sen efter de så gick vi ut på järnvägen. Det var feta läskigt och jag vet att man inte ska gå på järnvägar men jag tror inte det kom tåg här särskilt ofta och vi gick liksom bredvid. Det var i alla fall fet läskigt och om man kolla ner så såg man genom plankorna ner typ 30 meter där vattnet rann långt ner.


Sen så åkte vi en liten bit till tills vi kom till nåt som kallades Helvetesfallet. Det var väl samma å fast på ett annat ställe som rann där. Där fick vi gå på nån läskig bro över till typ en liten ö högt upp som man såg fint. Och det var faktiskt jätte  fint med vattnet som rann och skog och berg. På något sätt är jag fascinerad av naturen även om jag inte gillar att vistas i naturen. Sen efter det åkte vi hem. Väldigt trevlig liten resa och jag tog massa kort men dum som jäg är visste jag inte om att jag hade micro inställning så de flesta av korten blev intr speciellt bra.


    

Hajrå!

Presentation


Kemist eller ingenjör. Högkänslig. Dagdrömmer om katter, cupcakes, kakor, böcker, andra länder. Läs om du vill men bloggen är mest för att skapa tydligare minnen.

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards